Die flikkers van Hi. (Hi.nl)

Door Redsandro op zondag 29 januari 2012 04:36 - Reacties (53)
Categorie: Mobiel, Views: 12.427

De laatste keer dat ik een nieuwe simkaart nodig had - jaren geleden - weet ik nog dat ik hier met tegenzin §5 voor betaalde. Ik weet ook nog dat het beltegoed van mijn abonnement enkele maanden 'houdbaar' was. Maar tijden veranderen. Tegenwoordig zijn alle telecomproviders crimineel. Alleen de ene meer dan de ander. En Hi.nl is kronen aan het spannen.

http://tweakers.net/ext/f/npjg7QyR4X1gv682D7vdnp6N/full.jpg

Tegenwoordig heb je bullshit als "neem je tegoed mee naar de volgende maand!"
Je gebruikt het nieuwe tegoed eerst en het oude komt te vervallen, waardoor je geen tegoed kunt sparen voor die moeilijke maand.

en dan even verder lezen... "Sim only! 50% korting!"
Maar je tegoed vervalt nu elke maand direct.

"Activeer je vakantietarief! Een paar cent per minuut goedkoper!"
Maar wel een starttarief van een euro die je anders niet hebt.

"Alleen bij ons, alles voor veel goedkoper, kijk maar!"
Na twee maanden vervalt de 50% korting en betaal je niet waarmee we adverteren.

Reclame links, rechts, op tv, radio... je kan toch niet serieus adverteren met een arteficiŽle prijs die maar 16,7% van de contracttermijn geldt?

Einstein zei toch ook niet: "E=0,167MC is ook wel goed"?

Waar in de maatshappij kom je met dit soort redeneringen weg? Precies, bij afzetters, in het criminele circuit, daar waar de klant het slikt, of moet slikken.

De propagandabaas van Hi zal ook wel iets van WTF hebben. "WTF, kom ik hier nog mee weg ook?"

http://tweakers.net/ext/f/0m4U074SfwFd4usGRsSBqV1W/full.jpg

En dan die bundels zonder meenemen van minuten... Bel je twee maanden amper, dan gooi je (in mijn geval) die maanden §30 weg. Heb je vervolgens een maand waarin je vanwege zaken en gedoe veel belt, dan zit je met een lelijk buiten-je-bundel tarief zo §60 over je bundel! Die %$@! §60 heb je de vorige maanden nog weggegooid.

Nu zit de simkaart van Hi die ik al jaren heb twee jaar in mijn huidige telefoon (Nokia N900). En ik haalde hem er onlangs ťťn keer uit, omdat het kan. In de 48 uren die volgden na de terugplaatsing ging alles heel snel. Het begon met korte alzheimer-achtige verschijnselen waar mijn verbinding opeens verbrak maar ik gewoon opnieuw kon bellen. Daarna viel de simkaart steeds vaker en langer uit, en na twee dagen was hij dood.

Poetsdoek, nog steeds dood. Wasbenzine, idem. Fijn schuurpapier, niks.

Even de site van Hi checken, blijkt dat ik mag verlengen. Zo door de gebruikelijke propaganda heen kijkende vind ik het allemaal maar een beetje hoereprijzen. En mijn telefoon is nog perfect. Het liefst doe ik weer sim only. Zal ik 5 euro betalen voor een nieuwe sim? Of krijg je dat gratis als je al een eeuw klant bent? Even kijken.

* Redsandro kijkt

§20,33.

The fuck?

Er knapt iets. Porteren dat nummer. Volgens Hollandsnieuwe kon dat al vanaf 10 dagen. Mooi. Niet dus. Opzegtermijn. Extra maand. Twee maanden dus nog aftikken voor jan zak. Tijdelijk ander nummer. En mij zo dwingen een simkaart af te nemen. Nou, laat ze die twee maanden abonnementskosten maar steken waar de zon niet schijnt.

Dan komt het. Verificatiecodes van google 2-step verification komen niet meer aan. Bankzakenverificatie. DigID. Omwisseltruukjes kosten "ongeveer 5 werkdagen" en moeten dadelijk dus weer ongedaan gemaakt worden. Toch maar bedelen om een tijdelijke simkaart dus.

Op de fiets naar zo´n Hi-zaak.

Verhaal.

"Dat wordt dan ongeveer §20, komt op je volgende rekening."

"Wut? Ik ben al duizend jaar klant, kan dat niet wat goedkoper?

http://tweakers.net/ext/f/nX1XhR4LneQKWJ2Pgq4S7HzB/full.jpg

§20. Tenzij je een nieuwe telefoon neemt en een nieuw abonnement kiest met slechtere voorwaarden dan je al had.

Toch heb ik het gedaan. Gehandicapter dan ik dacht zo zonder mijn nummer voor anderhalve maand. Yes lach maar. Maargoed, als ooggetuige van deze misstanden doe ik bij deze toch even verslag uit. Want dit mag nooit vergeten worden. We hebben het met z´n allen niet door, maar dit horen we niet goed te vinden.

Klaar met lachen? Weet je wat ie zei? De kosten worden op je volgende factuur gezet. Maar of ik wel even ťťn cent wilde pinnen. Miljaar, ook nog?

Enkele reacties op het sim-tarief van Hi:
quote: MensionXL schreef op maandag 23 januari 2012 @ 22:47
Ouch, dat is een behoorlijke no-go zeg, ik zou echt heel sterk gaan twijfelen om daar nog iets af te nemen als klant zijnde... :)
quote: citruspers schreef op maandag 23 januari 2012 @ 20:29
Wat belachelijk! Mijn T-mobile simkaart werkte niet in mijn nieuwe telefoon, en ze hebben me in de winkel gratis een nieuwe gegeven, en ter plekke geactiveerd.
quote: entilzha schreef op dinsdag 24 januari 2012 @ 21:28
ik had hetzelfde met Telfort. Telefoon gejat, ik naar zo'n winkel. Hallo ik heb een nieuwe sim nodig. Das dan zestien of twintig euro alstublieft. Zo dat is straf voor iemand die al abbo heeft sinds het nog O2 heette. Ja dat maakt ons niet uit.
Abbo was bijna verlopen, heb het meteen opgezegd en bij vodafone nieuwe afgesloten. Want voor nieuwe klanten is een simkaart wel overal gratis.
quote: kadooosh schreef op zaterdag 28 januari 2012 @ 14:12
En ik vond de §11 die Simpel in rekening brengt voor een nieuwe simkaart al duur :P.
quote: Yucko schreef op zaterdag 28 januari 2012 @ 19:29
Raar, bij vodafone was het voor mij gratis om een nieuwe sim te krijgen :s
quote: Satch schreef op zaterdag 28 januari 2012 @ 19:34
Laatst ook gemerkt bij Telfort, een micro-sim was echter wel gratis. En daar krijg je zelfs een adapter bij naar normaal formaat simkaart! Lijkt me dus wel duidelijk welke je moet kiezen.
En wat kost een vervangende sim officieel eigenlijk bij de buren?

Vodafone§7,50
Ben§10
Hollandsnieuwe§10
Simpel§11
Telfort§20
Hi.nl§20,33


Zo, steek deze info in je zak en laat je niet langer naaien. Ook niet als je de speling in je budget hebt. Zij hebben ook geen speling.

Hi heeft de meeste schijt aan iedereen. Bah.

http://tweakers.net/ext/f/gP9Drf50dKDkOJqk6GYsceUT/full.jpg

Volgende: Het Tweakersyndroom 01-'13 Het Tweakersyndroom
Volgende: Kutrhythmbox. (Foobar2000 in Linux howto) 01-'12 Kutrhythmbox. (Foobar2000 in Linux howto)

Reacties


Door Tweakers user Gropah, zondag 29 januari 2012 08:39

Tja, telefonie is (onnodig) duur. Ik vraag me btw af waarom er nog 33 cent bij zit? Om op een reel ogende prijs te komen oid?

Door Tweakers user lorenzovds, zondag 29 januari 2012 08:44

Ik wilde verlengen bij Telfort naar een telefoon met microsim, dus vroeg in de winkel of ik dan meteen zo'n kaartje erbij kreeg als ik via internet bestelde.
Meisje in Haarlem aarzelde geen minuut en activeerde ter plekke een nieuwe micro sim voor me, voor 0,00 euro.. Niet 1 cent pinnen, geen gedoe..
En kreeg er voor de tussentijd zo'n adaptertje bij, zodat hij ook in mn toenmalige telefoon pastte.. Best wel nette service daar dus..

Door Tweakers user labtech, zondag 29 januari 2012 09:02

ga...dan....naar....een.....ander....

Door Tweakers user Bartjezz, zondag 29 januari 2012 09:36

Ik had bij T-Mobile een nieuwe simkaart nodig vanwege een nieuwe telefoon, heb in totaal 6 simkaarten versleten in de winkel voordat er eentje werkte (Motorola Defy moet een oud type simkaart hebben), niets hoeven te betalen :D

Door Tweakers user HyperMan, zondag 29 januari 2012 09:51

Deze post levert mij mijn eerste big smile van de dag op :D
Print dit uit en hang het ergens subtiel op in 1 van hun winkels.

Ik had deze week ook een goede ervaring met Telfort. Voor het eerst van een mn leven een echte eerlijke verkoper in een belwinkel ontmoet, hij zei heel eerlijk dat ze mij geen goede deal bij verleningen konden geven omdat ze niks aan me verdienen aangezien ik nooit buiten m'n bunder belde.

Mind was Blown, heb em vriendelijk bedankt en via mobiel.nl een Telfort verlenging besteld waar ik 0 euro voor mn toestel betaalde ipv 130-150 Euro

Door Tweakers user Sorcerer8472, zondag 29 januari 2012 10:25

@HyperMan: ze hebben inderdaad liever mensen die om allerlei redenen veel buiten hun bundel bellen en dus niet goed zijn in het uitkiezen van een abo dat goed bij ze past.

Aangezien buiten de bundel bellen extreem veel duurder is loont het op jaarbasis al gauw als je een stapje te hoog neemt. Maar dan krijg je extreem crappy verlengingsdeals die soms slechter zijn dan deals voor nieuwe abonnementen; ze lijken je wel haast weg te jagen dan.

Maargoed, dit kortetermijnbeleid is vrij normaal in telecomland ja. En die 20,33... da's inderdaad raar, ook ex btw is het geen rond getal, zal inderdaad een tarief zijn waar minder vragen over worden gesteld dan 20 euro rond.

Overigens vind ik persoonlijk dat je van een simkaart mag verwachten dat die levenslang meegaat en zo nee, dat hij vervangen wordt. Vodafone heeft mijn simkaart ook een keer kosteloos vervangen toen men dacht dat hij misschien defect was bij wegvallende gesprekken (bleek door het netwerk te komen achteraf). Gewoon geen kosten dus, omdat ze dachten dat het aan henzelf lag. Ook geen verzendkosten... En ook bij diefstal van je telefoon rekenen ze geen kosten als je een kopie van de aangifte opstuurt.

Door Tweakers user masterbas, zondag 29 januari 2012 10:26

Wat ik niet begrijp is dat de sim kaart van de provider is en je hem eigenlijk in bruikleen krijg. Dus als deze kapot is zouden zij deze gewoon moeten vervangen. Ik weet dat het k*t is als je niet bereikbaar bent, maar mocht het bij mij gebeuren dan zijn de kosten toch echt voor hun. Anders komen zij het niet na om mij een goed werkende verbinding te geven die je aangeschaft hebt bij hun.
Ik zou er des ondanks nog achter heen gaan en toch proberen om die kosten terug te halen.

Door Tweakers user Paul - K, zondag 29 januari 2012 10:30

Ik heb zelf nog een losse prepaid telefoon die ik voor DigiD etc gebruik, ligt altijd bij m'n PC en nooit gedonderd dat 't wordt opgezegd (af en toe even er naartoe bellen natuurlijk). Bij m'n abbo gaat volgens mij eerst het oude tegoed op, daarna pas het nieuwe (T-Mobile)

Door Tweakers user wizzkizz, zondag 29 januari 2012 11:22

Moet je naar het KPN business center gaan, dan betaal je niets ;) Ik was daar een tijdje geleden omdat mijn telefoon wat kuren vertoonde, ik wilde een software upgrade (ik zit ook bij Hi, volgende maand naar Vodafone trouwens). Hebben ze netjes voor mij gedaan. Zei die man: "je simkaart is al wel oud, zal ik die maar vervangen?" Wist niet precies waarvoor dat nuttig was, maar hij heeft de gegevens van mijn SIM gekopieerd op een nieuwe en die erin gedaan. De oude kreeg ik nog mee ook, wist alleen niet wat ik er mee moest, dus maar weggegooid :o

Door Tweakers user 318025, zondag 29 januari 2012 11:24

Mijn beltegoed word ook om de twee maanden afgenomen, bij KPN moet je ook eerste het nieuwe opmaken en daarna het oude en aangezien ik weinig bel lukt dat dus bijna nooit.

Door Tweakers user BeerenburgCola, zondag 29 januari 2012 11:39

DonnieYen schreef op zondag 29 januari 2012 @ 11:24:
Mijn beltegoed word ook om de twee maanden afgenomen, bij KPN moet je ook eerste het nieuwe opmaken en daarna het oude en aangezien ik weinig bel lukt dat dus bijna nooit.
Maar dan maak je dus nooit je bel tegoed op, of je nou de eerste maanden of de laatste maanden eerst op zou maken.

Dus dan maakt het weer niks uit :)

Update: Ik heb trouwens hetzelfde probleem. Denk je nog 10,- euro extra te hebben deze maand. Is het vorige maand al verdwenen!. Bel je voor 10,- extra, bij wijze van spreken, moet je dat alsnog betalen. :(

[Reactie gewijzigd op zondag 29 januari 2012 12:44]


Door Tweakers user neliss, zondag 29 januari 2012 11:40

Herkenbaar verhaal, je wordt genaaid van alle kanten door die telco's.
Stiekem verlang ik terug naar het tijdperk waarin ik nog prepaid belde en je beltegoed een jaar mee ging zonder poespas, Heerlijk!
Stuk voor stuk afschieten die lui, uitmelkers dat het zijn!

Door Tweakers user Melodic Metal, zondag 29 januari 2012 12:01

Dit is de reden waarom ik nog met een prepaid nokia' tje rondloop.
Steeds kijk ik weer naar een mooie Galaxy Note, maar als ik dan de voorwaarden lees dan hoeft het niet meer.

Voor een toestel 500 piek neerleggen is mij al veel, maar ach ik kies dan zelf de duurste..
Maar dan ook nog een abbo van 20 euro nu 50 euro na 3 maand..
Totaal kosten voor zo'n telefoontje over 2 jaar: ~ 1200 euro!! wtf. ;(
Prepaid kosten op het moment: 20-40 euro per jaar lol.

Door Tweakers user 318025, zondag 29 januari 2012 12:06

BeerenburgCola schreef op zondag 29 januari 2012 @ 11:39:
[...]


Maar dan maak je dus nooit je bel tegoed op, of je nou de eerste maanden of de laatste maanden eerst op zou maken.

Dus dan maakt het weer niks uit :)
Nee dat is waar en om nou te gaan smsen om op te maken is zo zo stom, wat ik wel eens gedaan heb gewoon een hele lange spatie in een sms zetten.

Mijn abonnement was meer bedoeld voor de telefoon die ik erbij kreeg en onbeperkt internet. Ik zit kwa abbonement kosten op zo'n § 600 na 24 maanden, maja heb al gezien dat me dat in toekomst niet meer gaat lukken.

[Reactie gewijzigd op zondag 29 januari 2012 12:07]


Door Tweakers user Sorcerer8472, zondag 29 januari 2012 12:24

BeerenburgCola schreef op zondag 29 januari 2012 @ 11:39:
[...]


Maar dan maak je dus nooit je bel tegoed op, of je nou de eerste maanden of de laatste maanden eerst op zou maken.

Dus dan maakt het weer niks uit :)
Punt is dat je het nooit 2x achter elkaar kunt doen met 'nieuwe eerst op'-constructie.

Het komt erop neer dat je beltegoed telkens maar 2 maanden houdbaar is; je kunt het max. 1 maand meenemen. Ik heb nog een oud abo waar ik een tijd terug een maand heel weinig mee deed en de maanden daarna weer een stuk meer belde. Kon rustigjes die extra minuten over 3 maanden verspreid alsnog opmaken. In de nieuwe constructie kan dat niet en had ik 2/3e weggegooid (in dit geval dan).

Door Tweakers user Bee.nl, zondag 29 januari 2012 13:57

De telecomproviders moeten eens flink op hun vingers getikt worden. Zoals terecht gezegd in de blogpost: ze adverteren met artificiŽle prijzen en niet de werkelijke prijs per maand. Dat zou verboden moeten worden.

Neem nou de huidige aanbieding op hi.nl: de Samsung Galaxy S Plus
Dit staat er letterlijk in de advertentie:
- gratis telefoon bij een eenjarig abonnement van §20,- per maand
- eerste 2 maanden 50% korting
- 250MB extra
- 2 maanden gratis Hi Messaging (wat dat ook mag zijn)

Je denkt, goh niet slecht! Totdat je verder klikt.

Het werkelijke verhaal:
- Je betaalt §40,- per maand, waarvan de eerste 2 maanden §20,-
- Hi Messaging is na de eerste 2 maanden §7,50 per maand. (Dat zie je pas na de hover over het info icoontje, wtf?)
- Aansluitkosten twv §29,95

Totale kosten: 2*20 + 10*40 + 10*7,50 + 29.95 = §544,95
Werkelijke kosten per maand: 544,95/12 = §45,41
En dan durven ze te adverteren met §20 per maand?! |:(

Je wordt snoeihard gepakt waar je bij staat. Ongelooflijk. En dat is niet alleen bij Hi, maar bij alle telco's :X
Nee, doe mij maar een simpel Nokia telefoontje met prepaid - net zoals Melodic Metal hierboven.

[Reactie gewijzigd op zondag 29 januari 2012 14:03]


Door Tweakers user Andros, zondag 29 januari 2012 15:01

Melodic Metal schreef op zondag 29 januari 2012 @ 12:01:
Dit is de reden waarom ik nog met een prepaid nokia' tje rondloop.
Steeds kijk ik weer naar een mooie Galaxy Note, maar als ik dan de voorwaarden lees dan hoeft het niet meer.

Voor een toestel 500 piek neerleggen is mij al veel, maar ach ik kies dan zelf de duurste..
Maar dan ook nog een abbo van 20 euro nu 50 euro na 3 maand..
Totaal kosten voor zo'n telefoontje over 2 jaar: ~ 1200 euro!! wtf. ;(
Prepaid kosten op het moment: 20-40 euro per jaar lol.
Jij snapt het. Dit soort verhalen zie ik vaker met die rare abonnementsconstructies. Nee ik wil geen "bundel" met slechte voorwaarden, ik wil gewoon een normaal vast tarief per minuut wat ik per seconde af tik en geen cent meer. Daarom zit ik nu al enkele jaren bij Simyo, zolang die nog geen minuten afronden. Een keer in de zoveel tijd een tientje erop en voor 10 ct per minuut bel ik voor wat nodig is. Voor de rest viber en whatsapp.

Heb hier een Moto Defy en geen abonnement voor mobiel internet. Thuis zit ik met het ding op de wifi en als ik elders ben kan ik altijd wel ergens wifi hoppen. Ben niet zo verslaafd dat ik continu internet nodig heb. Spaart me op een jaar klauwen met geld dat ik kan besteden aan leukere dingen.

Ow ja, over die simkaart, je koopt een prepaidkaartje voor nop bij de supermarkt. Zit gewoon evenveel beltegoed op als je betaald, simmetje gratis en bellen voor 12ct oid. Zet dat op een jaar eens af tegen die abonnementen, pure naaierij is het.

Door Tweakers user JasperDTC, zondag 29 januari 2012 15:12

Voor 2,50 heb je een prepaid simkaartje bij Simyo. http://www.simyo.nl/prepaid/aanbieding
Ik heb het ook. Werkt perfect.

Door Tweakers user himlims_, zondag 29 januari 2012 15:23

tjah; HI / KPN is een pot nat - weet je het voor de toekomst;

neem geen dienst(en) af bij KPN-partners

Door Tweakers user stardusk, zondag 29 januari 2012 15:23

Die bovenste propaganda poster helemaal bovenaan, gewoon subtiel ophangen op de gevel van een hi winkel. :P

Door Tweakers user S401, zondag 29 januari 2012 16:02

Daarom ben ik ook gestopt bij het werken voor de hi klantenservice. Werd er af en toe echt verdrietig van om daar te werken en dan vooral die nieuwe hi website, die 2 maanden na de release nog steeds niet goed werkte... Of die blackberry prepaid dienst die te ingewikkeld was voor de klanten dat minimaal 25 % van de calls daar bijna over ging. En de prijs van die simkaarten waren ook echt schandalig duur, bij t-mobile betaalde ik 5 euro voor een nieuwe simkaart.

Door gsm, zondag 29 januari 2012 16:10

Ik heb ook een tijdje bij Hi gewerkt, ik weet hoe ze met klanten omgaan dus mij zie je nooit meer Hi winkel binnen lopen!Door Tweakers user thefal, zondag 29 januari 2012 18:06

Tijdje geleden had ik de HTC Desire erg goedkoop gekocht bij KPN(zie mijn blog) en daar vertelden ze me dat de actie ook bij Hi geldig was. Ik ging dus naar een Hi winkel en de Desire stond nog op display. Toen ik vroeg of die prepaid te koop was was het antwoord nee. Manager erbij gehaald, die keek in het systeem en ik keek natuurlijk stiekem mee en ik zag dat de actie inderdaad nog gold. Echter werd me snel verteld dat de telefoon alleen met abbonnement te krijgen was en werd ik snel weggestuurd 8)7 Volgens mij heeft die gast hem zelf opgeŽist :(

Door Tweakers user Redsandro, zondag 29 januari 2012 18:46

@labtech: Ik ga ook naar een ander. Staat er in. Hollandsnieuwe klinkt mij het allerdegelijkst van allemaal.

@masterbas: Goed punt. Hun simkaart, hun dienst. Echter kost het te veel moeite om een rationeel gesprek te hebben met organismen anders dan robots in die Dyson Shell die Hi heet. Daarom besloot ik de toestanden maar even te bloggen. Want ik heb het wel geweten. En voor iedere view die deze blog krijgt, krijg ik een stukje van mijn ziel terug.

@Melodic Metal @Bee.nl: Exact! Exact, en dat is niet eens een uitzondering. Stelselmatig wordt geadverteerd met een maandprijs van ~50% bundelkorting en ~70% internetkorting terwijl die alleen de eerste dag geldig zijn. Ze zouden verplicht moeten zijn om die aansluitkosten mee te rekenen ipv te mogen liegen (technisch gezien is het misleiden en bedriegen want de waarheid staat wel in klein lichtgrijs of na een paar klikekn) over de maandkosten.

@stardusk: Damn ik had toch een 300dpi grote variant van de Hi propagandaposters moeten maken. :9

@pasarica: Thanks, heb even stiekem BEN toegevoegd aan het simlijstje. :)

@everyone: Ik heb nu dus een pseudo-prepay Hollandsnieuwe simkaartje met 10 euro in de maand voor 275min/sms/MB. Buiten de bundel moet je gewoon beltegoed bijkopen, en dan heb je gewoon het zelfde tarief. Donder op KPN met je §40 voor internet. Vroeger kon ik ook zonder. Ik check afentoe de bus of een bui, maps of GoT. Maar verder..

Thuis - wifi
Kantoor - wifi
Bij vrienden - wifi
In de trein - wifi
Bij Bagels & Beans - wifi

Ik pas me wel aan. Nu mijn ziel nog terug.

[Reactie gewijzigd op zondag 29 januari 2012 19:02]


Door Tweakers user AlexV, zondag 29 januari 2012 19:53

Hollandsnieuwe was voor mij ook het beste. Voor ik eraan begon.

Eerste twee maanden ging het prima, alle settings toegepast van HN etc. En toen begon het gedonder. Continue een melding met 'SIM gegevens vernieuwen', waarna alle bereik wegviel en ik 5-6 minuten moest wachten tot de verbinding hersteld was. Google account over de zeik. Naja, kan gebeuren. Maar dat dat gemiddeld 6x per dag gebeurt is echt gruwelijk irritant, aangezien op datzelfde moment alle applicaties vastlopen.

Op zoek naar de klantenservice (die je alleen kan mailen, of je kan een ticket indienen waarna ze je terugbellen). Formulier ingevuld en mailtje terug 'uw bericht is ontvangen. Wij hopen binnen een werkdag antwoord te geven.'. Ah, veelbelovend. Twee dagen later: niets. Een week later: niets. Twee weken later een mail van HN terug, waarin een oplossing stond (die het probleem, zo bleek later, alleen maar verergerde) en stonden 15 vragen. Uit de 15 vragen bleek wel dat ze mijn bericht niet gelezen hadden, want alle antwoorden op de vragen stonden in mijn bericht.

Goed, toch gedaan wat ze zeiden als oplossing, met als gevolg dat webpagina's tegenwoordig weigeren te laden en ik 20x kan verversen voor ik ook maar iets zie. En nu zit ik alweer ruim twee weken te wachten op antwoord van hollandsnieuwe. De afschrijving is 3 dagen geleden geweest en mijn tegoed is nog niet bijgeschreven.

Dus... Het gras is niet altijd groener aan de andere kant en alle providers zijn dieven. De reden dat ik naar HN was gegaan is vanwege de belachelijke datalimiet van Vodafone bij de prepaid BloX. Maar het werkte tenminste :')

Door Tweakers user Damic, zondag 29 januari 2012 21:29

Bij Proximus (BelgiŽ) kost je sim kaart niets als je een abo hebt anders kost het 5§ ofzo met behoud van alles ander kun je overstappen op een abo of ander tarief plan.

Door Tweakers user pcprutser, zondag 29 januari 2012 23:18

Zo dit moet trending topic worden op Twitter! Sterf gij zakkenvuller!

Door Tweakers user woekele, maandag 30 januari 2012 06:39

himlims_ schreef op zondag 29 januari 2012 @ 15:23:
neem geen dienst(en) af bij KPN-partners
Ik vind Telfort best prima eigenlijk :) Kosten werden bij mij ook behoorlijk overzichtelijk gepresenteerd.

Door Tweakers user Rnej, maandag 30 januari 2012 07:56

Ik heb bij T-mobile 2x een gratis nieuwe sim gehad omdat HTC telefoons 't niet zo goed doen op sketchy simkaartjes.... kwaaltje.. kreeg gewoon zonder morren een nieuwe... :)

maar idd, al die shit slaat nergens op, ik heb nu al 2 maanden een telefoonrekening van 100+ euro gehad omdat ik ineens veel sms (vriendin zonder smartphone... achja..) , en dan kan je wel voor 10 euro per maand 1000 sms'jes van tevoren inkopen.. kan dat niet gewoon altijd zo zijn? :?

't blijft genaaid. vriend van me uit de V.S. heeft voor 60$ per maand onbeperkte data over de hele wereld... kerel was een jaartje in Taiwan om te studeren, gewoon lekker skypen en internetten in de jungle zonder zich zorgen te maken over kosten... en waarom kan t niet hier? 8)7

Door Tweakers user Mad-Monkey, maandag 30 januari 2012 10:12

Je artikel bevat een sterk punt, maar een titel waar je flikker denkt te moeten gebruiken en dan nazi posters in je artikel (naast dat dat wel een zeeeer trieste combo is) zorgen ervoor dat je sterke boodschap verwaterd tot een boehoehoe verhaaltje.

Door Tweakers user Denskie, maandag 30 januari 2012 11:10

Hi blijft voor mij de beste provider.

jarenlang prepaid kaatje gehad en daarna overgegaan naar een toestel met abbo.
De galaxy S2, bijna niet leverbaar ook nog.
toch kreeg ik regelmatig status meldingen via de mail. toen ik het toestel had werkte alles prima.

ik kon echter niet videobellen merkte ik, dit kon aan de simkaart liggen las ik op internet.
toen ik naar Hi heb gebeld herkende de persoon eht probleem en ik kreeg een nieuwe simkaart toegestuurd, maar dat kon wel 2 weken duren.
2 dagen later had ik de simkaart, even activeren en in de telefoon doen en alles werkte prima.

als bestaande klant krijg je gewoon een gratis nieuwe simkaart. je moet er alleen voor bellen aangezien de winkels apart werken en je daar dus wel moet betalen.

teven heb ik het eerste jaar gratis internet dus 1GB internet + 175 minuten + de S2 voor §22,45 p/m
in het 2de jaar §34,95 p/m
het toestel koste me §19,95

goedkoop en prima service via telefoon en twitter. _/-\o_

beter dan vodafone, waar je bij een iphone een gewone simkaart krijgt en dan §15,- moet betalen voor een micro 8)7

Door Tweakers user Cambion Daystar, maandag 30 januari 2012 11:12

Mad-Monkey schreef op maandag 30 januari 2012 @ 10:12:
Je artikel bevat een sterk punt, maar een titel waar je flikker denkt te moeten gebruiken en dan nazi posters in je artikel (naast dat dat wel een zeeeer trieste combo is) zorgen ervoor dat je sterke boodschap verwaterd tot een boehoehoe verhaaltje.
Ah boe boe de naziposters passen goed bij zijn verhaal. Maar er zijn mensen die zo gauw als iets van nazi-symbool erbij gehaald weer onmiddelijke moeten gaan huilen.

Door Tweakers user zakkenjongen, maandag 30 januari 2012 11:30

Ik zit ook bij Hi. Tot 2 februari gelukkig maar. Nooit meer, dat zou genoeg moeten zeggen. Constant gebeld of ik toch niet een smsbundel erbij wil, ook toen ik nadrukkelijk zei dat ik niet meer gebeld wilde worden. Om de maand weer een dikke rekening omdat minuten van de vorige niet meegingen. Kansloos bedrijf.

[Reactie gewijzigd op maandag 30 januari 2012 11:30]


Door Tweakers user CopyCatz, maandag 30 januari 2012 12:33

Hollandsnieuwe is gewoon Vodafone he, linksom of rechtsom, genaaid word je toch wel... Komisch dat je bij een simkaart vervangen dan ook nog eens duurder uit bent bij Hollandsnieuwe dan bij Vodafone. Ze blijven gewoon nieuwe naampjes in de markt zetten zodat ze weer van dit soort kritiek af zijn.

[Reactie gewijzigd op maandag 30 januari 2012 12:35]


Door Tweakers user Electromonkey, maandag 30 januari 2012 13:02

Bij vodafone kosteloos een nieuwe simkaart ontvangen toen ik van sim naar microsim ging...
Maar goed stuk wat hier staat ! Stelletje oplichters.

Door Tweakers user Peekster, maandag 30 januari 2012 13:30

1) Geniaal stuk!
2) Sinds dat Hi schijt heeft aan zijn trouwe klanten heb ik ook schijt aan Hi. Of aan alle andere bedrijven die zo met hun trouwe klanten omgaan.

Door Tweakers user Yodah, maandag 30 januari 2012 14:31

Cambion Daystar schreef op maandag 30 januari 2012 @ 11:12:
[...]

Ah boe boe de naziposters passen goed bij zijn verhaal. Maar er zijn mensen die zo gauw als iets van nazi-symbool erbij gehaald weer onmiddelijke moeten gaan huilen.
Wat mij betreft gaat het niet om de nazi-poster, dat zal mij worst zijn. Voor mijn part fotoshopt hij alle kpn filiaalmanagers een snorretje op hun hoofd. Maar ik ben het met Cambion eens dat de titel, plaatjes en sommig taalgebruik te aggresief zijn. Dit is helemaal niet nodig aangezien Redsandros verhaal inhoudelijk gewoon ijzersterk is. Door te schelden of een te agressieve toon ondermijn je eerder je verhaal dan dat je het kracht bijzet (maar het lucht wel lekker op denk ik...)

Desalniettemin, ben ik het wel in grote lijnen eens met het verhaal. Ongelooflijk dat de grote telco´s nog steeds niet op hun vingers getikt zijn voor prijsafspraken, dat onderzoek zal ook wel weer eindeloos duren en uiteindelijk met een sisser aflopen....

[Reactie gewijzigd op maandag 30 januari 2012 14:33]


Door Tweakers user citruspers, maandag 30 januari 2012 14:32

Denskie schreef op maandag 30 januari 2012 @ 11:10:

beter dan vodafone, waar je bij een iphone een gewone simkaart krijgt en dan §15,- moet betalen voor een micro 8)7
Ik heb zo rond 20 december mijn voda spul binnengekregen en dat was gewoon een uitdruk-sim die je nog een keertje kunt uitdrukken naar mcrosim formaat.

Door Tweakers user Powermage, maandag 30 januari 2012 14:36

Geen idee waar je je vodafone tarief vandaan haalt...
in mijn vakantie had ik tijdelijk een simwissel gedaan (vakantie simkaartje natuurlijk) en daarna werkte mn vodafone kaartje dus niet...

Gewoon vodafone gebeld en het makkelijkste was volgens hun langs een winkel gaan...
bij de vodafone shop naar binnen en 5 minuten later liep ik met een geactiveerde sim de deur uit zonder maar 1 cent ervoor betaald te hebben.

Door Tweakers user Redsandro, maandag 30 januari 2012 15:09

Ik voel me ook een beetje genaaid door de ogenschijnlijke willekeur waarmee simkaarten geld kosten en gratis zijn (zie reacties). Vůůr deze ellende werd me op het forum ook geadviseerd gewoon te gaan vragen in een Hi winkel omdat ze het soms best gratis doen.

Stond mijn glimlach ze niet aan? 'Laten we die lijer wťl gewoon §20,33 rekenen.'

@Mad-Monkey, @Yodah:
  1. Ik ben ook boos.
  2. Flikker betekent: Een gemene vent; iemand die niet te vertrouwen is.
  3. Ik schrijf altijd met passie. Voor saaie sterke verhalen kan je terecht op de fora van kassa.nl en trosradar.nl. :)
  4. §20 adverteren maar §50 rekenen, in de tijd van propagandaposters kon ook alles maar en werden bepaalde machtige criminelen ook niet op de vingers getikt.
  5. Laat Hi maar lekker in verband worden gebracht met met wat lelijke woorden. §95 tegen mijn zin in naar Hi, 4000 stukjes van mijn ziel (views) terug.
Verder heeft ieder het recht er het zijne van te denken. Maar ik zal er niet anders om gaan schrijven. :)

[Reactie gewijzigd op maandag 30 januari 2012 15:14]


Door Tweakers user sbmuc, maandag 30 januari 2012 15:19

Bizar verhaal van HI, klinkt als een provider met flashy aanbiedingen voor naÔeve studenten die niet de kleine lettertje's lezen.

Maar idd hoe dan ook, voor een sim kaart geld vragen als provider zijnde is gewoon gestoord. Zonder sim kaart kan jij niet bellen, daar hebben zij niets aan. En het overzetten van oude sim naar nieuwe is een administratieve klus van 10 seconden.

[Reactie gewijzigd op maandag 30 januari 2012 15:21]


Door Tweakers user Fawn, maandag 30 januari 2012 17:23

Jammer dat tweakblogs nu ook voor dit gezeik gebruikt worden.

Door Roy, maandag 30 januari 2012 19:22

Door dit mooie artikel gelijk mijn abonnement opgezegd bij Hi!
Zo mooie prepaid van Vodafone besteld en mijn geld zullen ze niet meer afpakken.
Bedankt om me er aan te herinneren dat Hi zo vreselijk duur is en de boel belazert met hun stiekeme starttarief als je korting krijgt...

Door WiertOmta, maandag 30 januari 2012 19:33

Het zijn inderdaad allemaal boeven, toch ben ik nu redelijk tevreden:
HTC Sensation (+ nieuwe simkaart ;-)): 2x22,50+10x45+1x80 = § 575,-

Als ik de telefoon los had gekocht dan moest ik voor minder dan §16,67 p/m (575 - ~375 = 200 --> 200 / 12 = 16,67) 325min/sms + 750mb internet moeten krijgen om het goedkoper te laten zijn.... doe mij dan maar Hi.

Door Maarten, maandag 30 januari 2012 20:41

Hi heeft ook een soort generator om te kijken welke acties er voor je zijn als je je abonnement verlengt. Een iPhone 4gs bijvoorbeeld. Als je alleen goed kijkt zie je dat de normale aanbieding actie voordeliger is....

De iPhone 4gs stond ook met een levertijd van max 5 dagen. Na 10 dagen gewacht te hebben kreeg ik na veel vragen de boodschap dat deze over 15 dagen uitgeleverd wordt.

Door Tweakers user ninasky11, dinsdag 31 januari 2012 16:27

Laatst heb ik ervoor gekozen om mijn abbo met 1 jaar te verlengen. Heel blij op de site gekeken van hi aangezien ik afgelopen jaren toch wel wat korting kreeg, niet veel maar genoeg om mij te overtuigen.

Aangezien mijn ouders helemaal in de ban van de iPhone zijn, wou ik deze keer ook een iPhone nemen. FF kijkje nemen op de site. Kon beter niet kijken, wat zijn dat voor afzetters zeg. 410 euro bij tikken voor 1 jaar verlengen met 45 iPhone Abbo. Dat zag ik niet zo zitten want dan kan ik beter nog 230 erbij lappen en nieuwe in de winkel gaan halen.
Maar ik heb de strijd nog niet opgegeven! Ik dacht laat ik es kijken wat ze via de Telefonisch bestellen nummer hebben * 0800 0346 *. Zo gezegd zo gedaan.
Krijg ik zon flapdrol aan de lijn die mij van alles meteen probeert aan te smeren terwijl ik gewoon bel om informatie te vragen over hoe en wat. Uiteindelijk zei die tegen mij wat ik dan bij hem moest bijbetalen voor iPhone 4S 16GB. Op de site van hi was het 410 euro de deal die hij voor mij ff heeft gemaakt was uiteindelijk 450 euro geworden!!!!!!!!!!!!!!??? DAFUQ!

Volgens hem klopte de prijs op de site niet en zou het zo snel mogelijk aangepast worden ( op het moment van schrijven staat ie op de site nog steeds voor 410 euro ). Toen vroeg ik waar mijn klantvoordeel gebleven is aangezien ik al 7 jaar klant was. Mijn klantvoordeel was -30 euro aansluitingskosten die ik als bestaande klant niet hoefde te betalen. Maar nu komt het leukste, de iPhone heeft kleinere simkaart nodig dus daar moest ik wel extra voor betalen!!?
Uiteindelijk kreeg ik genoeg van al dat gezwets en hing ik op, want ik voelde mij zwaar opgelicht worden en daar had ik geen zin in.

Volgende dag ben ik voor de grap naar The Phone House gegaan, alleen maar uit nieuwsgierigheid over wat hun te bieden hebben en ik verwachte er niet echt veel van maar toch geprobeerd.

Bij TPH werd ik goed geholpen en blijkbaar als je lid van Hi bent mag je ook abbonement van KPN of MTV nemen omdat het allemaal een pot nat is. Even al mijn wensen opgeschreven die ik wou hebben voor 1 jarig contract en daar kwam daar een prijs van 369 euro uit. Hmm ok dacht ik is al iets minder dan 410 van hi maar nog steeds te veel. Even paar dagen bedenktijd dacht ik bij mezelf. 3 Dagen later was ik in Eindhoven en ik dacht laat ik even voor de grap kijken wat hun daar te bieden hebben.
Weer alles samengesteld kwam er volgende prijs voor mijn iPhone uit = 324 euro. Dit is al veel minder dan van Hi zelf en ook al minder dan hun collega's van andere vestiging. Ook zei de medewerker dat ik mijn oude toestel mag inleveren en dat gaat dan ook van de prijs af. Ik had een Samsung Galaxy S waarmee ik toch niks ging doen, en ik kreeg er nog 146 euro voor. Uiteindelijke prijs was dan 178 euro geworden en die heb ik maar gepakt.

Maar nu het volgende nog, nieuwe sim-kaart? Kut toch nog betalen dacht ik. Maar daar werd ik ook al mee blijgemaakt bij de TPH. Niet nodig! Ze knippen de oude sim-kaart gewoon op maat en jassen hem zonder problemen in de nieuwe iPhone! Heb ik toch nog beetje geld bespaard.

Kort samengevat voor de mensen die mijn verhaal helemaal uitgelezen hebben:
Hi naait trouwe klanten heel hard, ik kan er niks anders van maken. Maar helaas wordt je niet alleen door Hi genaait maar bijna door iedereen. Want ik heb het niet gevraagt maar hoe komt het dat bij de TPH de prijzen ook zo verschillen?

Maar the bright side of life ik ben wel super trots op mijn nieuwe telefoon.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 31 januari 2012 16:30]


Door Tweakers user accountabc, dinsdag 31 januari 2012 17:24

Vodafone levert zelfs eenmalig gratis een nieuwe simkaart als je jezelf geregistreerd hebt. M'n zusje was laatst haar simkaart kwijt (vodafone z4 prepaid), en er werd gratis een nieuwe opgestuurd :).

Door Apekop, dinsdag 15 mei 2012 00:23

Zelf heb ik enige tijd met plezier gewerkt bij Hi en ik moet vermelden dat een sim wissel in een Hi winkel sinds 2 jaar altijd gratis is. Hier zit geen willekeur in omdat de medewerkers geen knop hebben waarmee ze wel of geen kosten kunnen berekenen. De 1 cent die gepind dient te worden is iets waar de medewerkers ook niet blij mee zijn maar een extra security check die een hoop fraudeurs buiten de deur houd. Immers beter een keer extra checken dan een sim meegeven aan de verkeerde toch? (Er wordt nogal wat gesjoemeld met legitimatiebewijzen in NL) Mijn ervaring is dat er heel hard aan wordt gewerkt om de informatie voorziening in de winkels zo eerlijk mogelijk e laten lopen en dat de voorwaarden goed gecommuniceerd moeten worden in elk gesprek. Helaas is het zo dat als er met targets gewerkt wordt er altijd mensen zijn die dat even "vergeten". Dit is bij een bank of iedere andere commerciele organisatie niet anders, er moet immers geld verdiend worden...

Door Tweakers user Durazno, donderdag 17 januari 2013 22:46

Wat een gezeik daar bij Hi en andere criminelen. Zelf werk ik bij The Phonehouse en als jouw SIM overleden is krijg je gewoon een nieuwe van ons mee. Weliswaar zijn er filialen die er geld voor vragen, maar 9 van de 10 niet. Anders moet je ze even vragen hoeveel ze het kost zo'n SIM te bestellen, juist; 0.0 euro. Daarnaast kan je ook zeggen dat je een nieuwe telefoon hebt die niet meer werkt met dat prehistorische kaartje en waarom jij ervoor moet betalen dat het kaartje er niet mee werkt. Jij neemt een dienst af een geen product: zij moeten ervoor zorgen dat die blijft werken, niet als je er natuurlijk onzorgvuldig mee omgaat. Van de bank krijg je meestal ook gratis een nieuwe pas als de pas die er gaaf uitziet kapot is.
Mijn advies: NOOIT IETS betalen voor een nieuwe SIM. Hoogstens legitomatie afgeven ter verificatie dat jij de eigenaar van het abo bent.

Door Tweakers user Pathogen, woensdag 13 februari 2013 16:30

Sorcerer8472 schreef op zondag 29 januari 2012 @ 10:25:
<knip>
Maargoed, dit kortetermijnbeleid is vrij normaal in telecomland ja. En die 20,33... da's inderdaad raar, ook ex btw is het geen rond getal, zal inderdaad een tarief zijn waar minder vragen over worden gesteld dan 20 euro rond.
<knip>
§20,33 / 121 * 119 = §19,99
Is gewoon met de BTW-verhoging meegenomen.

Overigens, bij T-Mobile heb ik niet hoeven betalen toen mijn SIM van Ben (vroeg‚h, toen Ben nog Ben was!) simpelweg niet meer van de tijd was. Kosteloos een nieuwe gehad.

Tele2 vroeg wel om een vergoeding wegens een niet werkende SIM. Ik meen mij §7,50 te herinneren. Daarvoor krijg je hem dan wel aangetekend toegestuurd.

Door Tweakers user Redsandro, vrijdag 15 februari 2013 02:59

Thrackan schreef op woensdag 13 februari 2013 @ 16:30:
[...]

§20,33 / 121 * 119 = §19,99
Is gewoon met de BTW-verhoging meegenomen.
Dit blog is 13 maanden oud. Toen hadden we nog 19% btw. :)

Reageren is niet meer mogelijk