Welkom terug in de jaren '90 met Univé!

Door Redsandro op vrijdag 8 februari 2013 20:02 - Reacties (13)
Categorie: Spam, Views: 6.015

Enkele jaren terug was het allemaal best relaxed. Ik breek ribben op de helm van een spookrijdende New York Pizza koerier, dokters, pijn en insomnia, bezoekje hier pillen daar, en de 2800 werknemers van Univé krijgen riant betaald om zich met de administratieve rompslomp van mijn onfortuinlijke ontmoeting bezig te houden. Idem trouwens voor simpeler zaken. Dokter. Tandarts. Fysiotherapeut.

Ik zie nooit een rekening voorbij komen. Daar betaal ik immers aanzienlijk voor.

http://tweakers.net/ext/f/wOcJx117ictcy010WEfTmVp6/full.jpg

Maar wat breekt vandaag mijn klomp? December. Tandartsbezoek. Januari. Factuur van de tandarts, ¤20. Doorsturen naar Univé. Februari. Nieuwe factuur van de tandarts. ¤4.

http://tweakers.net/ext/f/N3v9uLWe0W34U5P6cNsnGGkK/full.jpg

Bellen naar Univé:

"Ja we hebben dat zo afgesproken met tandsartsen en de overheid. We vergoeden tot 80%."

"Okee, maar kan u de tandards niet gewoon helemaal betalen en de rest gewoon van mijn rekening halen, zoals u altijd heeft gedaan als iets niet volledig werd vergoed?"

"Nee, we hebben dit zo afgesproken met de tandartsen en de overheid. Dit is nieuw en is bij alle zorgverzekeraars zo."

Serieus. Wtf. Welkom terug in de jaren '90 waar we nog onze zorg moesten declareren. Weet u dat nog? In de vroege jaren '90 kon dat nog gratis. Kregen we van die antwoordnummer-enveloppen, net als voor betaaloprachten bij de bank. Daar kreeg je vroeger ook een setje gratis antwoordnummer-enveloppen voor.

Daarna hebben ze die antwoordnummers weggehaald en moest je gewoon je post frankeren. Moest een afschrikkend effect hebben. Dan ging je tenminste al je zorg tegelijk declareren. Was goedkoper. Althans, de zorg die je binnen één maand had genoten, dat is immers de betaaltermijn.

Ik was alweer bijna vergeten dat het lastiger kon. Wat is hier nu het praktisch nut van? Welke overbetaalde imbicielen hebben dit verdrag "onderhandeld"?

Welk kutexcuus hoorde ik in het verleden ookalweer van de politiek over deze gang van zaken? Oja, "Munzun moetun zich bewusst wordun van de kusten die zurg met zuch meebrungt." Ja milfuckingjaar, waar is dat overzicht dan voor die ik altijd krijg met gedeclareerde kosten, vergoedde kosten, en kosten die nog van mijn rekening worden afgeschreven? Echt wel dat ik altijd boos wordt om dure ziekenhuiskosten maar blij wordt als ik zie dat een controlebeurt bij de tandarts nog altijd goedkoper is dan de kapper.

Ik weet heel goed wat er allemaal aanspraak maakt op de zorgverzekering, want ik moet altijd sportief lachen als de grote verliezer bij een potje risk als ik zie dat aan het eind van het jaar de zorgkosten weer zijn opgelopen tot nagenoeg exact het bedrag van mijn eigen bijdrage. Dat hebben ze weer heel goed berekend!

Kortom, I call bullshit.

Ik kan me niet voorstellen dat deze onderhandelingen hebben bestaan uit het schrijven van wat zotte brugklasoplossingen op kaarten waarna een ongewassen besneden hoge pief ze op een tafel uitspreid en onder het aanmoedigende gejuich van de andere partijen hierop gaat swaffelen om te zien 'what sticks'.

Is dit misschien een geheim plot van de overheid om PostNL te redden, zonder de belastingbetaler te laten weten dat ze weer ergens voor opdraaien? We betalen met onze jaarlijkse bezoekjes immers met zijn allen 17.000.000 keer die postzegel à 54 eurocent (tarief 2013) voor de zorgdeclaratie-envelop, dat is dus ¤9 miljoen staatssteun, of eigenlijk burgersteun, op jaarbasis aan PostNL. En dan vergeet ik voor het gemak de twee facturen van de tandarts, want ik weet niet wat de tarieven zijn voor veelstuurders.

Dat is echter het onzekere tarief. Wie herkent niet de berichten dat PostNL hun post te grabbel gooit, postbode's hun post in de bosjes gooien, bij het oud papier doen, of gewoon niet bezorgen (gister nog)? Wil je zeker zijn dat je geen herinneringskosten van ¤15 bovenop de factuur van ¤4 krijgt, dan zul je zeker moeten weten dat je brief aankomt.

PostNL: "Zeker weten dat uw brief aankomt" ¤7,70 (tarief 2013). Idealiter zorgen we met zijn allen dus voor ¤131 miljoen staatssteun (17 * 7,70). Is dat het echt? Of is dat andere toch plausibeler?

Verder heb ik eens in de paar jaar een soort vervelend geheugeneffect in mijn borstkas van pijn en insomnia. Ik pop dan twee weken een slaappil, en mijn bijdrage aan de economie hoeft er niet onder te lijden. Vroeger werd dat netjes 100% van de eigen bijdrage afgeschreven, maar nu? "Zelluf vergoedon!"

Blijkt dat ze die dingen in 2010 oid ook al hebben afgeschaft. "Munzun gebreuken veul te mukkeluk sleup- en kalmeuringesmuddelun, reuken hiereun versleuft, en belusten hiermeu unneudug de zurg." Dus, blijkbaar is er een complete generatie lopendebandpilpoppers die deze vergoeding voor mij hebben verpest?

Thanks. }:O

Anyway, om dit verhaaltje nog even positief te eindigen; ik loop naar mijn voordeur, haal de mat van de vloer, open het luik naar de fundering en zet mijn smartphone op flashlight-modus.

Naast een setje 2.0 Sound Blaster Speakers van Escom en een crossfiets van BMX staat een naar vocht en schimmel stinkende doos met een hoop papieren. Hierin tref ik nog een setje stoffige declaratie-enveloppen van Univé met een antwoordnummer! Oh yeah!

The memories. Als ik mijn ogen sluit dan zijn de jodekoeken in die plastic cilinderverpakking gewoon weer een 'koek', één centimeter wijder, zodat je ze er met je wijsvinger uit moet pulken in plaats van gewoon met duim en wijsvinger het 'koekje' aan de zijden vast te pakken. En ik kan dit weekend in de kroeg nog zat worden voor tien gulden.

8-)

Volgende: Hersenbloeding op mijn 17e 02-'13 Hersenbloeding op mijn 17e
Volgende: Het Tweakersyndroom 01-'13 Het Tweakersyndroom

Reacties


Door Tweakers user CodeCaster, vrijdag 8 februari 2013 20:25

Episch ende herkenbaar. :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 8 februari 2013 20:25]


Door Tweakers user i-chat, vrijdag 8 februari 2013 20:35

zat? voor een tientje..../???? w t f echt waar???? alleen als het een meter is... en dan ook nog eens alleen als je hem in een keer weg tikte... wat een watje... WEL goed geschreven trouwen... +1

Door Tweakers user Jeroenneman, vrijdag 8 februari 2013 21:35

Je wordt gewoon genaaid waar je bij staat . Daar zijn verzekeringen voor .

Je betaalt elke maand , maar als je iets moet betalen , dan mag je het alsnog zelf doen ...

Door Tweakers user wheez50, vrijdag 8 februari 2013 21:53

Kantoorgegevens
Tesselschadestraat 8
8913 HB Leeuwarden

Gewoon langsbrengen.

Door Tweakers user onok, vrijdag 8 februari 2013 22:28

met de fiets dan he. Anders spek je de overheid nog veel harder met die accijnz :P

Door Tweakers user Snowmiss, zaterdag 9 februari 2013 10:31

Dat het überhaupt via papier moet. Zoiets moet je toch digitaal kunnen indienen?!
Zo was het bij mijn vorige verzekeraar ook en nu ik overgestapt ben naar Univé niet meer. Dat er voor de tandarts maar 80% vergoedt wordt is jammer, maar ze vergoeden alternatieve zorg in ieder geval wel 100% en niet zoals vele anderen tot een max. van +- ¤35 per dag, daar waar een consult toch altijd wel meer is dan dat.

Door Tweakers user mux, zaterdag 9 februari 2013 11:28

Anderzorg -> alles digitaal, geen gezeik meer met papier.

Ook heeft het zelden zin om überhaupt tandarts mee te verzekeren als je alleen maar voor je halfjaarlijkse controles gaat en bijna nooit langs kaakchirurg/mondhygiëniste/orthodontist hoeft. Dan is het goedkoper om de rekeningen gewoon contant te betalen, scheelt je 2 handelingen.

Door Tweakers user HA5H, zaterdag 9 februari 2013 13:16

Jeroenneman schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 21:35:
Je wordt gewoon genaaid waar je bij staat . Daar zijn verzekeringen voor .

Je betaalt elke maand , maar als je iets moet betalen , dan mag je het alsnog zelf doen ...
Amen to that!

Door Tweakers user -RetroX-, zaterdag 9 februari 2013 17:22

Door een dingetje van 8 jaar terug word ik geacht elk jaar op controle te komen bij een specialist in het ziekenhuis. Dit mag ik 10 jaar gaan doen. Sinds een paar jaar is er de eigen bijdrage... super. Komend jaar mag ik ook weer 350 euro gaan aftikken vanwege een controle die de specialist noodzakelijk acht en gewoon in de medische procedures is vastgelegd. Top geregeld.

Mijn vrouw is zelf in de zorg werkzaam. Als ik via mijn vrouw hoor hoe veel geld er wel niet verspilt wordt binnen ziekenhuizen in onnodige en domme procedures, openlijk frauderende managers en slecht toezicht dan snap ik prima waarom de eigen bijdrage in de zorg nodig is. Straks kan die afdelingsmanager die 24 uur in de week werkt bijna niet meer een fatsoenlijke audi rijden. Je wilt toch niet gezien worden in een modelletje van vorig jaar?! Nee, help de zorgmanagers de winter door en doneer vrijgevig!

Door Tweakers user Morelleth, maandag 11 februari 2013 08:29

Ach in Eindhoven laten ze gewoon die artsen die ze betrappen lekker door werken. Betrapt op een fraude van een ton en krijgt alleen een waarschuwing wegens foutief declareren. (fysieke controle ipv een mondeling, tegen een flink stukje hoger tarief)
Waar komen die zorgkosten toch vandaan?

Door Tweakers user thijs1751, maandag 11 februari 2013 19:49

Stond vandaag op facebook

"Jantje komt thuis en vraagt aan zijn vader of hij hem de politiek wil uitleggen. Vader denkt even na en besluit het uit te leggen aan de hand van zijn eigen gezin. Kijk, zegtie, ik breng het geld binnen, dus ik ben het kapitalisme. Moeder zorgt voor het reilen en zijlen en is dus de regering. Opa houdt alles in de gaten en is dus de overheid. Het dienstmeisje is de arbeidersklasse. We werken allemaal om jouw leven te verbeteren, dus jij bent het volk. Je kleine broertje is de toekomst.

's Avonds ziet Jantje dat zijn kleine broertje een vieze luier heeft en hij gaat naar de ouderlijke slaapkamer om zijn ouders te waarschuwen. Zijn moeder ligt als een blok te slapen en Jantje krijgt haar niet wakker. Vader ligt niet in bed, en hij vindt hem in het bed van de dienstmeid waar ze aan het seksen zijn, terwijl opa stiekem vanuit een kiertje toekijkt.

De volgende ochtend vraagt vader of Jantje uit kan leggen wat de politiek is. Jantje zegt: Ja, de regering ligt te slapen terwijl het kapitalisme de arbeidersklasse naait en de overheid toekijkt. Naar het volk wordt niet geluisterd, en de toekomst ligt in de shit."


Vond hem wel grapig :)

Door Tweakers user dixet, dinsdag 12 februari 2013 21:55

Met de slakkenpost? Gebeurt dat echt nog? Gewoon inscannen (met de foonscanner natuurlijk) en digitronisch indienen. Geen centje pijn :P

Door Tweakers user Redsandro, dinsdag 12 februari 2013 23:18

Met de slakkenpost? Gebeurt dat echt nog?
Nee, ze hebben het sinds 2012 opnieuw geintroduceerd. Ze hadden het vorige eeuw afgeschaft. Het schijnt sinds 2012 overal zo te gaan, maar sommige tandartsen hebben een obscure bedrijfjes met de meest vreemde namen ingehuurd om het restbedrag via automatische incasso te innen. Daar doe ik niet aan mee. :P

Ik zou het graag inscannen en opsturen, maar ze willen de originele factuur hebben.

Reageren is niet meer mogelijk