Anagram van 'diarree'

Eťn kopje koffie per dag

Door Redsandro op woensdag 21 februari 2018 23:42 - Reacties (12)
Categorie: Politiek, Views: 6.797

Het moet wel een beetje leuk blijven voor Eurokraten en daar mag best een prijskaartje aan hangen. En ze moeten een beetje prettig kunnen zitten en ook dat mag wat kosten.

Ik wil ook wel eens op een jubileum-verjaardag met vrienden voor §500 drinken, we werken toch om afentoe iets leuks te kunnen doen. Maar het zou helemaal mooi zijn als ķ dat voor mij ging betalen! Het kost u per persoon toch niet zoveel! Dat is toch het enige juiste argument?

We betalen per persoon een kop koffie per dag aan de Europese Unie. Aldus Jean-Claude Juncker. En dat mag best verdubbelen, vinden Tajani, Juncker, Macron, en Timmermans.

Maar wat als iemand misschien eens per tien dagen ergens een kopje koffie haalt? Dan is dat nogal wat, als er onder aan de kassabon "EU gratuity 1000%" staat.

En vergeet niet vanuit welk perspectief deze mensen redeneren. Frans Timmermans verdient §22.500 per maand. Laten we dat nu eens 10 keer een gemiddeld inkomen noemen. Als we zijn gevoel van een kop koffie nu eens toepassen op een gemiddeld inkomen, dan betalen we zo'n 10 koppen koffie per dag. En dat zou dan best eens omhoog naar 20 koppen mogen.

Aan de andere kant zijn er natuurlijk forenzen die elke dag een koffie to go halen voor in de auto of in de trein. En misschien kunnen we ook allemaal een kop koffie extra per dag aan Brussel betalen. Maar het punt is: Alles is de som van oneindig veel kleine beetjes. Sommigen letten op de kleintjes. Omdat ze kiezen hun geld anders te besteden. Of omdat ze gewoonweg moeten.

Verspilling is killing. Dus;

Emannuel Macron,

It's easy to be wasteful when you're making §13.000 per month.

Could you take the low hanging fruit first? Show us you're serious. Stop the travelling circus to Strasbourg, and save §200.000.000 per year. Then we'll know you have the Kratos of the Demos at heart.
Misschien zouden landen dat eens als voorwaarde moeten stellen voor een verhoging van het budget.

Zeg het voort.

Politie discrimineert medewerkster met hoofddoek

Door Redsandro op dinsdag 21 november 2017 12:30 - Reacties (29)
Categorie: Politiek, Views: 4.308

Volgens het CBS is ongeveer een kwart van Nederland Rooms-Katholiek-gezindt, en 5 procent Islam-gezindt. Onder de eerste groep bezoekt 20% structureel levensbeschouwelijke diensten, en onder de laatste groep is dat 80%.

Maar we moeten niet vergeten dat ongeveer de helft van Nederland geen gezindte heeft. Zij het agnostisch, zij het atheÔstisch. Er is uitgebreid geschreven over de voor- en nadelen en zelfs de gevaren van religie. Samenvattend kan je voorzichtig stellen dat ongezindten een bovengemiddelde irrationaliteit toekennen aan gezindten.

Over het algemeen heerst er in Nederland een aardig hoog "leven en laten leven" gehalte. Laat mij met rust en ik laat jou met rust. Die zie je niet terug in de media, want dit is niet interessant om over te berichten. Maar dat wil niet zeggen dat zij geen overtuiging hebben.Neutraliteit is erg belangrijk wanneer mensen met (de schijn van) conflicterende ratios met elkaar moeten dealen. Zo vindt meer dan de helft van de 50-plussers dat tatoeages en piercings niet kunnen. Zij menen dat alleen "bepaalde types" deze versieringen dragen, en handelen hun financiŽle zaken liever af met neutraal ogende personen. Je zal dan ook niet snel een bankmedewerker vinden met tatoeages of piercings in het gezicht. Anders zou je zien, mede doordat 50-plussers vaker een bank bezoeken dan jongeren, dat bezoekers liever bij de neutrale collega in de rij gaan staan, of op een andere dag terugkomen. Dat is niet efficiŽnt, maar de keuzevrijheid is daar.

Ga je echter een groep mensen wettelijk gezag met geweldsmonopolie ter handhaving over iemand anders geven, dan gaat die keuzevrijheid niet meer op, en neemt het belang van neutraliteit toe. Als jij in een machtspositie levensbeschouwende symboliek op je lichaam draagt die tot in de kern conflicteert met de overtuiging van de persoon waar je macht over hebt, of ook maar de schijn daarvan heeft, dan werkt dat niet de-escalerend. In tegendeel. Het is contraproductief.

Het voelt een beetje als gezond verstand. Maar blijkbaar is het niet zo simpel. Volgens het mensenrechtencollege discrimineert de Nationale Politie agentes als ze geen hoofddoek mogen dragen in combinatie met een uniform.

Ik vind dit een onverstandig precedent. Straks komen hindoestaanse politiagentes met een rode swastika op het voorhoofd joodse toeristen vertellen dat ze niet op het Nationaal Monument op de Dam mogen zitten.

De volgende stap is dat agenten met een pastafarivergiet op hun hoofd gaan lopen, om aan te tonen dat vrijheid van expressie niet voor elke functie verstandig is.

Europa klopt niet. Ook het energiebeleid niet.

Door Redsandro op dinsdag 13 mei 2014 15:51 - Reacties (31)
Categorie: Politiek, Views: 6.898

Ik heb het idee dat het algemeen heersende gevoel over de EU iets heeft in de trend van onderstaande opsomming.

Wij hebben een EU met:
 • Teveel irriterende regeltjes voor niet-fundamentele zaken die prima of zelfs beter nationaal geregeld kunnen worden. Zo vergaderen ze over:
  • Nu 4, straks verplicht 6 labels in elk shirtje
  • Winkeliers mogen straks niet meer afronden op 5 cent.
  • Kindersurprise, ik weet niet of dat serieus is maar op Facebook kwam voorbij dat ze dat net als in de VS wilden verbieden.
  • Gedwongen vrouwenquotum van 40 procent in voor alle bedrijven met meer dan 250 werknemers.
Wij willen een EU met:
 • Minder triviale regelgeving.
 • (enkel) Samenwerking op fundamenteel gebied
  • Handel
  • Defensie
  • Mensenrechten
  • Energiebeleid
  • Buitenlandbeleid
Gelukkig hebben we na flink onderhandelen een stevig energiebeleid in Europa. Er wordt flink ingezet op zonne- en windenergie. In 2020 moet 20% van al onze energie uit dergelijke bronnen komen. Concrete initiatieven om aanstalten te maken zijn subsidies voor grote windmolenparken, en de kleinere subsidies voor zonne-energie bij particulieren.

Maar is dat wel zo'n goed plan?
Kernenergie
Sinds Fukushima is er een nieuwe generatie kernactivisten. Angela Merkel heeft in een populistische zet kerncentrales stilgezet. Per kilogram uranium veilig in een doosje wordt er nu 14.000 kg kolen in de lucht geblazen. Chapeau. Zijn we ook meteen van dat 'afvalprobleem' af. Ondertussen werd hard ingezet op windenergie. Iets wat Nederland ook wil gaan doen. Maar is dat wel een goed plan?

NRC Handelsblad - Leer van het mislukte Duitse energieplan

Wetenschappers en ook steeds meer ex-anti-kernenergie-activisten van de vorige generatie zijn nu voorstander van kernenergie. Zie ook de ietwat trage maar erg interessante documentaire Pandora's Promise. (Ook op Netflix). Aangevuld met wat Wikipedia hier wat highlights:
 • Wetenschappers willen (weer) Thorium-reactors gaan bouwen.
  • Thorium komt meer dan 500 keer zoveel voor als Uranium-235.
  • 100 keer zo weinig afval
  • Kan niet ontploffen/meltdown/ongecontroleerd doorreageren/gebruikt worden voor wapens
  • Half-life van 30 jaar. (Half-life waarde van huidig radioactief afval: 24.000 jaar)
 • We bouwen nu zogenaamde 3e generatie kerncentrales. De 4e generatie kerncentrales kan al het kernafval van oudere generaties als brandstof gebruiken, voor altijd.
 • Financiering voor verder onderzoek in werkende (!) prototypes is (in de VS) stopgezet onder druk van anti-kernenergie-activisten. Politieke partijen die tegen kernenergie zijn, zijn in feite net zo populistisch bezig als bijvoorbeeld een Wilders of een Farage.
 • VS koopt elk jaar vele kernkoppen van Rusland onder het mom van nucleaire ontwapening. Deze kernkoppen worden gebruikt als brandstof voor kerncentrales. 10% van de VS energie wordt opgewekt door het ontmantelen van kernwapens.
 • Het meest radioactieve stukje grond gevonden rondom Fukushima geeft 40 mSv straling. Het meest natuurlijk radio-actieve plekje (strand van BraziliŽ iirc) geeft 30 mSv straling. CT-scan: 16 mSv. Vliegtuig: 9 mSv. Nederland achtergrondstraling: 2 mSv.
Er zijn ook potentiŽle bezwaren hoor, maar er zijn al genoeg mensen die kernenergie in een slecht daglicht stellen, dat wou ik hier even niet doen. Maar pro/con lijstjes en andere informatie kan je hier vinden:Het Europese energiebeleid van groene stroom, windmolens en zonne-panelen is naar mijn mening een verouderd utopische visie op het energievraagstuk van het eind van de 20e eeuw, die niet alleen slechter is voor het millieu en zelfs netto dodelijker is dan kernenergie, maar ook veel duurder is waardoor we in de wereldeconomie de aller lastigste concurrentiepositie hebben voor industrie en netwerkservices (niet te onderschatten - indirect gebruikt elke smartphone evenveel energie als een koelkast vanwege de servers, dergelijke internetbedrijven zijn dus altijd beter af in niet-Europa). Dit geld kunnen we goed gebruiken voor de wetenschap, bijvoorbeeld veilige LFTR reactors, kernfusie (ITER loopt al 10 jaar achter wegens bezuinigingen), of gewoon om de burger voor de grap eens een belastingverlichting te geven.

Anyway, als je het dan al niet eens bent met de huidige Europese Unie en hun door tegenstanders als 'bemoeizucht' bestempelde visie van wat juist de levenskwaliteit van Europeanen zou moeten verbeteren; als je vindt dat de democratie ver te zoeken is en hoop put uit het idee dat dit nodig is omdat de gemiddelde burger te dom is om over belangrijke zaken te beslissen, maar als je tegelijkertijd de grote beslissingen waarvoor je de EU wel met alle liefde een mandaat toewenst tenenkrommend de verkeerde kant op ziet gaan..

Wat moet je dan stemmen?
Blanco of gewoon niet?
Pro-Europees ŗ la D66, denkende dat de EU goed is, maar ze het eerst nog een jaar of 20 moeten verklooien omdat dit de enige manier is om volwassen te worden?
Anti, ŗ la Artikel 50 of PVV, in de hoop dat slechte pers en constante ridiculisering de EU doet beseffen dat ze wat intelligenter bezig moeten zijn?

DiscussiŽer mee in Het grote Europese verkiezingen topic!

Verder, Pandora's Promise. Kijken. Leuk.

Poll: Wat ga jij stemmen bij de #EP2014 verkiezingen?
 1. CDA/Volkspartij
 2. PVV
 3. PvdA/Sociaaldemocraten
 4. VVD
 5. D66/ALDE
 6. GROENLINKS
 7. SP
 8. ChristenUnie/SGP
 9. Artikel50
 10. IQ
 11. Piratenpartij
 12. 50+
 13. De Groenen
 14. Anti EU(ro) Partij
 15. LDP
 16. JEZUS LEEFT
 17. ikkiesvooreerlijk.eu
 18. PvdD
 19. Aandacht en Eenvoud
 20. Ik stem BLANCO
 21. Ik stem NIET
Tussenstand:
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=390746&layout=1&sort=org

Fukcin' wachtgeld

Door Redsandro op woensdag 17 november 2010 15:03 - Reacties (55)
Categorie: Politiek, Views: 5.018

Bezuinigen en shit. De politiek is als een theelepel met zout. Het volk is als een naaktslak en een zeehond. Waar zullen we dat zout eens op gooien? Precies. Tweaker Snowwie heeft wel een idee hoe het anders zou kunnen.
Snowwie schreef op donderdag 01 april 2010 @ 02:55:
[...]
- Afschaffen HRA voor alle hypotheken boven 3,5 ton.
- Afschaffen Koningshuis
- Afschaffen (of verminderen) ontwikkelingshulp
- Afschaffen Militaire aanwezigheid, waar dan ook te wereld (op een marineschip in de Golf van Aden na).
- Privatisering (en versobering) Gevangenissen
- Privatisering Zorg ongedaan maken
- 100% belastingheffing op bonussen boven 5 ton
- Loonheffingstarief van 52% naar 60%
- Minder ambtenaren (maar ook geen dure adviseurs inschakelen).
- Afschaffen bonuscultuur in de (semi) publieke sector.
- Overheidspersoneel / leden 2e kamer etc, kunnen ook wel wat goedkoper. Niet met het vliegtuig, niet met peperdure auto's, geen peperdure huizen. Het kan allemaal wel wat minder.
- Afschaffen wachtgeld politici.
Ik zie niet zo vaak dat ik het met mensen die zoveel punten maken 91,7% eens ben. Waar is je partij?

Ik zocht even naar "wachtgeld" op GoT om te kijken of er ergens wat modder over gegooid wordt, want ik krijg echt de metaforische smaak van hoerenkots in mijn mond steeds als ik dat woord in de media hoor.

Een minister verdient in een maand wat ik in een jaar verdiende, maar prima, ik was blij met mijn inkomsten! Zo verdien je lekker en kan je zelfs vrienden elders in het land opzoeken, en zo sta je weer op straat. Dan krijg je ~6 weken een uitkering (WIJ wet althans), tenzij je nog geld op de bank hebt, en waarna het verplicht uitlonen is (werken tegen 70% van het minimumloon woot?) of huiliewerk doen (wat op zijn slechtst alleen maar beter kan zijn ivm minimumloon). Ja heel goed hoor, geld is niet gratis.

Maar het is toch werkelijk uit etterende koeienkadavers gedistilleerde logica dat politici minimaal 2 jaar maximaal 15 jaar 70 tot 100% van hun oude loon ontvangen als zij op fucking straat staan?

Ja ah boehoe politici hebben een groter 'afbreukrisico'. Maar krijgen ze daarom niet al 10x zoveel betaald en nog speciale toelages, onkostenvergoedingen, voorzieningen, tegenoetkomingen, de wekelijkse apenkooi clash of the ego's moddergooi toneelstukje uitgezonden op de door ons betaalde omroep, en vrijwaring voor brievenbuspissen, kredietbankaffaires, piemeldippen in ondergeschikten en grapjes over kanker?

Tering ik krijg hoge bloeddruk als ik schrijf over deze naar nagelvergelende rotte koffieadem ruikende rattenacties. Waarschijnlijk omdat ik eerder zo lelijk en naÔef was om te denken dat wachtgeld hooguit 6 maanden duurde, ookal was ik het daar al niet mee eens.Ongecontroleerde bron betreffende politiciverdiensten

-update-

Disclaimer: Ik houd ervan om een beetje verhalend te praten. Ik doe graag aan een tikje overdrijven om het leesbaar te houden. En natuurlijk omdat (vooral belgen) daar vaak zo door op hun pik worden getrapt. Maar in dit geval nemem mijn woorden wellicht overdreven proporties in. Voor de mensen die het niet snappen: Als wachtgeld overdreven proporties aan mag nemen mogen mijn woorden dat ook.